2015-04-29 08:30Pressmeddelande

Pressinbjudan till trippelministerkonferens – handlingsplaner för life science

null

Den 6:e maj kommer Sveriges ministrar för näringsliv, forskning och hälsa att ta del av och diskutera de 14 åtgärdsförslag som organisationerna i "Agenda för hälsa och välstånd" gemensamt arbetat fram under ledning av stiftelsen Forska!Sverige.

Sverige har halkat efter i forskningskvalitet, kliniska studier och tillgång till nya behandlingsformer inom vården. Det drabbar både befolkningen och life science-industrin.

- Forska!Sverige initierade ”Agenda för hälsa & välstånd” som ett samarbetsprojekt för 25 organisationer från olika delar i life science-systemet för att bidra med prioriterade åtgärder för att vända den negativa utvecklingen, säger Anna Nilsson Vindefjärd, generalsekreterare Forska!Sverige.

Agenda-gruppens förslag på åtgärder med handlingsplaner presenteras inom fyra målområden:
1. Excellent forskning och utbildning
2. En kvalitetsdriven vård med patienten i fokus
3. En nationell struktur för forskning och kvalitetsutveckling
4. Ett internationellt konkurrenskraftigt näringslivsklimat
Rapporten “Agenda för hälsa och välstånd” lanseras i samband med konferensen.

Media inbjuds att delta. Se program

Det kommer finnas möjlighet till intervjuer med Helene Hellmark Knutsson, Minister för högre utbildning och forskning, Gabriel Wikström, Folkhälso- sjukvårds- och idrottsminister, och Mikael Damberg, Närings- och innovationsminister. Under lunch och mingel finns även möjlighet att intervjua övriga talare.

För ackreditering och intervjuer med talare:
Hanna Agardh, projektledare Forska!Sverige, hanna.agardh@forskasverige.se
tel. 0733 497 980

Tid: 6e maj kl. 8.45 – 16.00
Plats: Aula Medica, Nobels väg 6, Karolinska Institutet
Detta event riktar sig till: Beslutsfattare inom politik, myndigheter, näringsliv, akademi, vård och fackförbund såväl som till intresseorganisationer som t ex patientorganisationer
Arrangör: Forska!Sverige tillsammans med de 25 organisationerna som ingår i ”Agenda för hälsa & välstånd”


För intervju inför konferensen och ytterligare information, kontakta:
Anna Nilsson Vindefjärd, Generalsekreterare, Forska!Sverige, anna@forskasverige.se
tel. 0703 883 596

Forska!Sverige är en oberoende stiftelse som verkar för att förbättra villkoren för medicinsk forskning och dess tillämpning. Stiftelsen har grundats av personer från olika delar av samhället: politiken, näringslivet, kulturen, fackföreningarna, vården och universiteten. Forska!Sveriges vision är att medicinsk forskning och företag ska utvecklas i eller flytta till Sverige och att medicinska framsteg snabbt ska komma befolkningen till godo.
www.forskasverige.seOm Forska!Sverige

Forska!Sverige är en politiskt oberoende, icke vinstdrivande stiftelse. Vår vision är att medicinsk forskning och företag ska utvecklas i eller flytta till Sverige och att medicinska framsteg snabbt ska komma befolkningen till del. Vi driver, bland anat, föreningen "Agenda för hälsa och välstånd". Där samlas 33 organisationer från akademi, vård, näringsliv, professionsförbund samt patient- och andra intresseorganisationer för att under Forska!Sveriges ledning arbeta för att förbättra förutsättningarna för medicinsk forskning, företagande och vård.


Kontaktpersoner

Anna Nilsson Vindefjärd
Generalsekreterare
Anna Nilsson Vindefjärd
Sarah Roos
Kommunikationschef
Sarah Roos